Afbeelding
eetsalon
70 jaar ambacht

DE CROQUET IS DE BASIS VAN ONS SUCCES

Afbeelding
eetsalon
De croquet is sinds de opening een vaste waarde op het menu. De bereiding ervan gebeurde in de Kerkstraat. Bestellingen werden via een telefoon in een fietsenmakerij aan de overkant van de eetsalon doorgespeeld naar de keuken in de Kerkstraat. Warm gehouden met houtskool kwamen de croquetten dan naar de broodjeszaak. De croquetten werden al snel een begrip in Amsterdam. De eetsalon, die steeds meer kunstenaars, voetballers en diverse Amsterdammers aantrok, werd net zo geliefd als zijn croquetten.
1945
1992
2012
2016
2017
2018
2020
2020
2021
Afbeelding
Geschiedenis Van Dobben
1945
Oprichting eetsalon Van Dobben

In de periode rond de bevrijding van 1945 is Eugenie Laaper werkzaam in een Amsterdamse broodjeszaak. Daar wordt het vlees regelmatig geleverd door een charmante jongeman genaamd Aat Van Dobben. Wanneer Aat de kans krijgt om een klein pand in de Korte Regulierdwarsstraat te huren, koestert hij de droom om zijn eigen eetsalon te beginnen. Dat sprak Eugenie enorm aan en al snel gaan de twee met elkaar in zee, zowel zakelijk als privé. Ze trouwen in een korte tijd en op 28 juni 1945 opent ‘Eetsalon Van Dobben’ officieel zijn deuren.

Afbeelding
1992 nl
1992
Heel Nederland kan nu van Van Dobben genieten

In 1992 wordt Van Dobben benaderd door snackfabrikant Laan Snacks in Oostzaan, met het ambitieuze plan om de croquetten buiten de winkel in geheel Nederland te gaan verkopen. Eind 1992 heeft Van Dobben uiteindelijk de knoop doorgehakt en Laan Snacks toestemming gegeven om de receptuur van de Van Dobben croquet te gebruiken en heel Nederland te gaan veroveren. 

Afbeelding
2012 crop
2012
Een nieuwe strategie

In 2012 hebben wij bij Van Dobben een nieuwe koers ingezet, gericht op het herdefiniëren van de snackervaring. Voor ons staat voorop dat we voortaan alleen nog maar smaakvolle en authentieke producten willen aanbieden. Dit betekent dat we ons inzetten voor het gebruik van de beste, verste en meest pure ingrediënten. Wij geloven niet in het toevoegen van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Daarnaast streven we naar een transparante vleesketen, zodat u precies weet waar uw vlees vandaan komt. Waar mogelijk kiezen we voor vlees met een 'Beter Leven' keurmerk. Dit alles onderstreept onze toewijding aan kwaliteit en authenticiteit, waarmee we de snackervaring naar een hoger niveau tillen.

Afbeelding
Van Geloven_logo_RGB
2016
Een frisse start met Van Geloven

In 2016 neemt Van Geloven het merk Van Dobben over. Als vernieuwd bedrijf is Van Geloven voortdurend op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden voor zowel hun klanten als hun assortiment van snackmerken.

Afbeelding
OA croquet
2017
Ouderwets lekker uit de oven en Airfryer

In 2017 introduceert Van Dobben de eerste oven en Airfryer Croquetten in retail. Ouderwets lekker en nu op nog meer manieren te bereiden.

Afbeelding
Van Dobben Rundvlees Croquet op slagersplank
2018
Van Dobben kipsaté croquet naar Beter Leven kip

Het bedrijf heeft zijn populaire Kipsaté croquet vernieuwd door over te stappen op kip met het Beter Leven keurmerk. Dit keurmerk, geïnitieerd door de Dierenbescherming, waarborgt hogere normen voor dierenwelzijn. Een belangrijke stap voor duurzaamheid en dierenwelzijn. 

Afbeelding
2020
2020
Van Dobben al 75 jaar gewoon hét icoon

28 juni 2020 is een feestelijke dag! We vieren 75 jaar Van Dobben! Van Dobben maakt al sinds 1945 dezelfde iconische producten van eerlijke slagerskwaliteit, waarmee het merk met trots is uitgegroeid tot een waar begrip in heel Nederland!

Afbeelding
nieuw jasje
2020
Van Dobben in een nieuw jasje

De Van Dobben snacks voor retail zijn in een nieuwe verpakking gestoken. Meer focus op de ouderwets lekkere Croquet én ook de tegeltjes uit de Eetsalon in Amsterdam mochten niet ontbreken.

Afbeelding
vega
2021
NIEUW: Van Dobben vegetarische croquet & bitterbal

In 2021 introduceert Van Dobben de iconische Van Dobben croquet en bitterbal in een vegetarische variant. Wie ooit een Van Dobben heeft geproefd weet het. Zo was en is dé croquet bedoeld. Want een Van Dobben Vega croquet herken je meteen. Aan zijn vorm, die kort en dik van stuk is. Aan de rijke smaak van zijn zacht vloeiende ragout met de lekkerste ingrediënten, die verpakt zit onder zijn krokante korst. Ook Van Dobben Vega smaakt ouderwets lekker en is dé favoriet van Nederland. Alleen te verkrijgen bij cafetaria’s en horecagelegenheden. 

Over ons

Ruim 75 jaar ambacht 

De oprichting van Eetsalon Van Dobben is nauw verbonden met het verhaal van Eugenie Laaper, die destijds in een Amsterdamse broodjeszaak werkte waar Aat van Dobben het vlees leverde. Kort na hun kennismaking kreeg Aat de kans een pand te huren aan dezelfde Korte Regulierdwarsstraat. Deze kans gaf hem de mogelijkheid zijn droom na te jagen: het openen van zijn eigen eetsalon. Eugenie vond deze ambitie aantrekkelijk en de twee besloten snel samen te werken, zowel in zakelijk opzicht als in hun privéleven. Hun huwelijk viel samen met de officiële opening van Eetsalon Van Dobben op 28 juni 1945, een gebeurtenis die de basis legde voor een langdurig culinair erfgoed. Benieuwd geworden naar Eetsalon Van Dobben? Breng zelf een bezoekje of bekijk deze leuke video.

Heel Nederland kan genieten van Van Dobben

Van Dobben heeft zich sinds de opening van hun eerste eetsalon ontwikkeld tot een waar icoon en een begrip in heel Nederland. Tegenwoordig zijn de producten van Van Dobben overal in het land verkrijgbaar, met een breed en iconisch Assortiment | Van Geloven Snacksassortiment dat voor ieder wat wils biedt. Een van de meest kenmerkende producten is de Rundvlees croquet, die niet alleen opvalt door zijn stoere vorm maar ook geliefd is om zijn rijke, zacht vloeiende ragout van echte roomboter, blokjes puur en mals rundvlees en een dunne, krokante korst.

Naast deze beroemde klassieker biedt Van Dobben een variatie aan croquetten, waaronder de Kalfsvlees croquet, Saté croquet, Kaas croquet en Groente croquet. Elk van deze croquetten heeft een unieke en eigen smaak, maar allemaal voldoen ze aan de hoge kwaliteitsstandaard die men van Van Dobben mag verwachten. 

100% Van Dobben, 0% vlees

De Van Dobben croquet en bitterbal in een vegetarische variant. Wie ooit een Van Dobben heeft geproefd weet het. Zo was en is dé croquet bedoeld. Want een Van Dobben Vega croquet herken je meteen. Aan zijn vorm, die kort en dik van stuk is. Aan de rijke smaak van zijn zacht vloeiende ragout met de lekkerste ingrediënten, die verpakt zit onder zijn krokante korst. Ook Van Dobben Vega smaakt ouderwets lekker en is dé favoriet van Nederland. Alleen te verkrijgen bij cafetaria’s en horecagelegenheden.

Van Dobben is onmisbaar bij iedere borrel

Bij elke borrel mag Van Dobben zeker niet ontbreken. Het 'Rondje Van Dobben', met de kenmerkende Rundvlees bitterballen, is een essentieel onderdeel van elke borrelkaart. Voor wie zijn gasten wat meer variatie wil bieden, zijn de Kalfsvlees bitterballen van Van Dobben een uitstekende keuze om iedereen tevreden te stellen. Daarnaast zijn er stijlvolle serveerschalen en promotiematerialen beschikbaar, waarmee de borrel een extra dimensie krijgt. De producten kunnen hiermee op een aantrekkelijke manier gepresenteerd worden, helemaal in lijn met de sfeer en stijl van Van Dobben.