Afbeelding
Geschiedenis Van Dobben
weet ons te bereiken

Contact opnemen

Afbeelding
Geschiedenis Van Dobben

VEELGESTELDE VRAGEN

Heb je al tussen onze 'veelgestelde vragen' gekeken? Mogelijk staat het antwoord op jouw vraag daar al tussen.

+ Doet Van Dobben aan sponsoring? Ja, we steunen incidenteel initiatieven die direct betrekking hebben op onze producten of waar wij een leuke match zien. Je mag ons altijd benaderen met een sponsoraanvraag. Gebruik hiervoor het reactieformulier hieronder.

+ Kan ik een gratis product ontvangen? Onze snacks zijn diepvriesproducten en dus niet per post op te sturen. Bonnen voor gratis producten hebben wij niet, maar in de supermarkt en bij de groothandel kan je regelmatig interessante Van Dobben aanbiedingen terug vinden.

+ Waar vind ik meer informatie over de organisatie achter Van Dobben? In het menu bij ‘over ons’ vind je de achtergrondinformatie over de geschiedenis van Van Dobben. Tegenwoordig is Van Dobben een merk van Van Geloven. Meer informatie over Van Geloven vind je op www.vangeloven.com.

+ Hoe waarborgt Van Dobben de veiligheid en kwaliteit van zijn producten? De Van Dobben producten worden met de grootste zorg gemaakt. We besteden veel aandacht aan voedselveiligheid en hanteren strikte, gecertificeerde kwaliteitsnormen. De fabrieken van Van Geloven, waar Van Dobben geproduceerd wordt, zijn ISO-gecertificeerdAlle procedures en processen zijn nauwkeurig in kaart gebracht en vastgelegd. 

+ Hoe past Van Dobben in een verantwoorde levensstijl? Gevarieerd eten is de sleutel. Steeds andere dingen eten is niet alleen lekker en leuk, zo krijg je ook veel verschillende voedingsstoffen binnen. Eet dus gerust een Van Dobben snack op zijn tijd!

Je gezondheid blijft je eigen verantwoordelijkheid, maar we maken het je wel makkelijk om gezonde keuzes te maken:

  • We bieden een uitgebreide keuze aan snackproducten met verschillende zoutpercentages, Nutri-Scores en vetgehaltes.
  • We proberen je zo goed mogelijk te informeren over de inhoud van onze producten: op alle Van Dobben verpakkingen vind je informatie over de dagelijkse voedingsrichtlijn.
  • We zoeken voortdurend naar manieren om onze producten nog beter en gezonder te maken, zonder dat dit ten koste gaat van de smaak.
  • Bijna al onze producten zijn niet alleen geschikt voor de friteuse, maar ook voor de oven, grill, Airfryer en pan.

Tips om verstandig te frituren:
- Gebruik vloeibaar frituurvet (olie)
- Verwijder na elke frituurbeurt kruimels en bakresten
- Vervang het frituurvet na 5-7 keer gebruik voor een optimaal resultaat

+ Waarvoor staat GDA? De dagelijkse voedingsrichtlijn (GDA = Guidelines Daily Amount) geeft aan hoeveel één Van Dobben snack bijdraagt aan energie (in kcal) en hoeveel noodzakelijke voedingsstoffen erin zitten. Hoeveel energie en voedingsstoffen jij nodig hebt, hangt onder meer af van je leeftijd, gewicht, grootte en geslacht.

+ Let Van Dobben ook op het gebruik van vet en zout in zijn producten? Bij Van Dobben houdt een speciaal productontwikkelingsteam zich bezig met het verminderen van vetten en zouten. Daarbij gaat bijzondere aandacht naar de smaak, want die moet natuurlijk goed blijven.

+ Welke gelatine zit er in rundvlees croquet? In croquetten die rundvlees bevatten gebruiken we rundergelatine.

+ Wat is een e-nummer dat bij de ingrediënten wordt vermeld? In een aantal van onze producten gebruiken we hulpstoffen. Deze moeten aan strenge eisen voldoen. Stoffen die veilig zijn bevonden voor gebruik binnen de Europese Unie, krijgen een E-nummer. Dit is dus eigenlijk een kwaliteitskenmerk. Overigens is er helemaal niets vreemds aan het gebruik van hulpstoffen. Zo hebben enkele vitamines een E-nummer en ook kleurstoffen uit bieten en worteltjes. Smaakstoffen hebben geen E-nummer. De verschillende E-nummers zijn met naam, functie, bijwerkingen en dieetbeperkingen te vinden op http://www.food-info.net/.

+ Waar vind ik allergie-informatie over Van Dobben producten? In het productenoverzicht op de website kun je per product de informatie vinden die je zoekt. Daarnaast staat alle informatie rond allergieën ook op de verpakking. Wil je geen enkel risico nemen, raadpleeg dan altijd de verpakking van het product dat je wilt gaan eten. Wanneer we iets veranderen aan onze producten, dan passen we de informatie op de website en verpakking aan. Maar misschien heb jij een product dat nog op de oude manier is gemaakt. Dan klopt de informatie op de site dus niet. Als allergie-informatie belangrijk voor je is, controleer je dus steeds de verpakking. 

+ Kan ik ovensnacks van Van Dobben, ook in de magnetron bereiden? Voor alle producten zijn de verschillende bereidingsmogelijkheden te vinden op de verpakking. Ovenbereiding en magnetronbereiding zijn twee totaal verschillende bereidingsvormen. Een magnetron verwarmt vooral, terwijl de oven ook zorgt voor een krokante korst. Om de kwaliteit van onze producten te waarborgen, adviseren wij om het bereidingsadvies op te volgen dat op de verpakking staat en de Van Dobben snacks dus niet in de magnetron te bereiden.

+ Kan ik een bevroren product nog bewaren als de houdbaarheidsdatum is verstreken? De kwaliteit van onze producten is het beste binnen de THT-datum die op de verpakking staat. Wij raden je aan om producten die over de houdbaarheidsdatum heen zijn niet meer op te eten.

+ Heeft Van Dobben ook halalproducten? Van Dobben heeft geen producten in zijn assortiment die Halal geproduceerd zijn. 

+ Moet ik me aan de baktijden houden? De baktijden zijn uitvoerig getest dus we adviseren om de bereidingswijze aan te houden. Er kunnen verschillen zitten in typen ovens en Airfryers dus we raden het aan om ook zelf te testen wat het beste resultaat geeft.

 

+ Hoe gaat Van Dobben om met duurzaamheid? Van Dobben is als merk bezig met duurzaamheid door vooral naar verbetering van ingrediënten te kijken; denk aan gebruik te maken van natuurlijke geur- kleur- en smaakstoffen, onderzoeken of het mogelijk is om over te schakelen naar enkel Beter Leven vlees, vermindering van zout in recepturen, verbetering van de Nutri-score etc. Daarnaast is Van Geloven is ook druk bezig met het MVO-beleid.

+ Heeft Van Dobben ook beeldmateriaal van producten beschikbaar? Ja, maar alleen voor professioneel gebruik. Ben je werkzaam in de horeca of in een cafetaria? Dan kan je via je Snack Extra account toegang krijgen tot onze uitgebreide beeldbank. Ben je werkzaak in het retailkanaal? Via jouw vertegenwoordiger kun je terecht op onze beeldbank. 

VRAAG OF OPMERKING?

 

Contactformulier

VanDobben hoort het graag als je een vraag of een opmerking hebt over één van onze producten. Zo kunnen wij je in de toekomst nog beter van dienst zijn. Is er iets niet in orde met de kwaliteit van één van onze producten? Klik bij klachten of stuur het product, liefst inclusief verpakking, met een begeleidend schrijven naar VanDobben Consumentenservice:
 
Retour materialen
Verpakking nog beschikbaar?
Afbeelding
Locatie Van Geloven

Gegevens

Voor ondernemers
Kraaivenstraat 1
5048 AB Tilburg

Postbus 5047
5004 EA Tilburg

T: +31 (0) 13 46 40 680